Reportáž z Golfového turnaje AKUTNĚ.CZ Open 2019

Reportážní tým AKUTNĚ.CZ posílá srdečné pozdravy ze Slavkova u Brna. Po roce se do Golf Resortu Austerlitz opět sjeli nadšenci tohoto sportu při příležitosti populárního Golfového turnaje AKUTNĚ.CZ Open. Startovací listina praská ve švech, očekává se tvrdý souboj o vítězné trofeje. Jaký bude konečný výsledek a který hráč ovládne letošní ročník? To a mnohem víc se dozvíte v naší reportáži. 

Golf je venkovní sport, který se může pyšnit neobyvklým prvenstvím. Díky americkému astronautovi, Alanu Shepardovi se totiž tato hra stala jediním sportem, který byl zahrán mimo planetu Zemi. Jak se to mohlo stát? Tento astronaut totiž v roce 1971 provedl na Měsíci golfový odpal, čímž se golf zapsal do historie. Tolik historické okénko a pojďme se podívat, jaká historie se bude přepisovat ve Slavkově. 

Píše se říjen roku 2019 a Slavkov u Brna opět zažívá bitvu. Tentokrát se však místo 3 císařů setkali příznivci a partneři portálu AKUTNĚ.CZ, aby pro dobrou věc srovnali síly v golfovém umění. Již tradičně se Benefiční turnaj AKUTNĚ.CZ Open 2019 konal 12. října v překrásném prostředí slavkovského zámku a Golf Resortu Austerlitz. Výtěžek z benefičního turnaje byl i letos věnován Nadačnímu fondu AKUTNĚ.CZ.

Soutěžní kategorie byly rozděleny dle aktuálního HCP. Hrací systém: 18 jamek, Stableford s vyrovnáním a úpravou HCP. Hráči se mohli zúčastnit vložených soutěží Longest Drive a Nearest to Pin. Stejně jako loni se startovalo systémem Cannon Start.

Benefiční turnaj k 12. výročí portálu AKUTNĚ.CZ se letos i navzdory mlhavému rannímu počasí tešil z rekordní účasti. V 9:30 turnaj již tradičně zahájil dr. Štourač krátkým proslovem, ve kterém poděkoval všem partnerům a příznivcům a popřál účastníkům příjemný golfový zážitek. V 10:00 se areálem rozlehl zvuk dělového výstřelu a prvních odpalů. Hřejivou atmosféru na první jamce dotvářela vůně kvalitní brazilské kávy a úsměv skvělého baristy z Caffé Rituale. Na 14. jamce na účastníky turnaje čekalo občerstvení v podobě domácích pomazánek, chutných zákusků a pro odvážné taky ochutnávka rumu z produkce RumMe. V mezičase se našim nejmladším hráčům a začátečníkům věnovali zkušení trenéři golfové akademie, kteří je obeznámili se správnou technikou odpalu a patování na greenu. Odpoledne si mohli účastníci akademie otestovat nabyté dovednosti na hřišti v nedalekém zámeckém parku. I když to tak z rána nevypadalo, posledními jamkami hráče provázely hřejivé sluneční paprsky, a tak můžeme říct, že i letošnímu AKUTNĚ.CZ Open 2019 počasí přálo.

Děkujeme všem partnerům letošního turnaje.

Letošními vítězi jsou: 

Golfová akademie - patovací soutěž: Petr Klouda 

Texas Scramble turnaj: Martínek + Rumplíkovi + Tesařovi + Nepustil 

Nejmladším hrajícím účastníkem byl Tomáš Tesař.

Kategorie 36,1 - 54:

1. Kraus Václav  55 STB

2. Bönischová Sandra  52 STB

3. Čan Vladimír  51 STB

4. - 6. Javorský Tomáš, Hanke Ivo, Sovová Hana

Kategorie 18,1 - 36,0:

1. Miklík Roman  40 STB

2. Vejrosta Jan  38 STB

3. Pánek Jiří  37 STB

4. - 6.    Vejrová Iveta, Janský Tomáš, Korsa Milan

Kategorie 0 - 18:

1. Mikulík Robert  40 STB

2. Nepustil Jiří  39 STB

3. Maňas Petr  39 STB

4. - 6. Hanák Lukáš, Robek Oldřich, Remunda Dalimil

Nearest to Pin:

1. Trávníček Ladislav 254 cm

2. Nalosová Blanka 309 cm

Longest drive muži:

1. Dubšík Pavel (265 m)

2. Vrána Zdeněk

Longest drive ženy:

1. Bohatová Lucie

BRUTTO:

muži: Maňas Petr 80 ran

ženy: Vejrová Iveta 107 ran

Děkujeme všem sponzorům a organizátorům, bez kterých by se turnaj nemohl uskutečnit. Nejen díky krásnému počasí, ale i nadšení účastníků byl letošní ročník opravdu povedený. Tešíme se na viděnou příští rok na benefičním turnaji AKUTNĚ.CZ. 

 

 

 


12. 10. 2019 ... sejdeme se ve Slavkově 10. 10. 2020
golf
AKUTNĚ.CZ
reportáž
Zpět