Vyhlášení vítězů soutěže Algoritmus 2022

Vážení příznivci portálu AKUTNĚ.CZ. Srdečně vás zdravíme a přejeme vše nejlepší do nového roku 2023.

Spolupracovníci a příznivci portálu se sešli na první schůzce nového roku již 4. 1. Schůzkou všechny přítomné tradičně provedl Petr Štourač. Krátce zopakoval, co je na portálu nového a poté se již dostali ke slovu samotní spolupracovníci, kteří prezentovali své pokroky v samostatné práci, tvorbě multimediálních výukových pomůcek - algoritmů. Tato unikátní sbírka virtuálních pacientů slouží nejen k pregraduálnímu vzdělávání na lékařských fakultách, ale jistě pomohla nejednomu lékaři v profesním životě. O tom, jak je tvorba algoritmů precizní počin není pochyb. Vždyť „výroba“ jednoho virtálního pacienta zabere tvůrčímu týmu, složenému ze studentů a lékařů-školitelů, téměř celý akademický rok. Je to několikastupňový proces. Začíná se hrubým nárysem příběhu virtuálního pacienta a končí to zveřejněním na webových stránkách portálu AKUTNĚ.CZ po zevrubné recenzi od předních odborníků. Veškeré doposud zveřejněné algoritmy naleznete zde.

V druhé polovině schůzky proběhlo vyhlášení výsledků soutěže Algoritmus roku. V ročníku 2022 o vavříny a věčnou slávu soutěžilo 8 týmů. Hlasování probíhalo měsíc. Možná to bude znít jako klišé, ale vybrat toho nejlepšího z nejlepších opravdu nebylo snadné. 

Zde jsou výsledky:

Bronzovou medaili získal algoritmus Polytrauma dítěte. Toto urgentní téma zpracovala dvojice Anna Černohorská a Veronika Molnárová. Školitelkami jim byly Martina Klincová a Lucie Štěrková. Algoritmy s pediatrickou tématikou jsou evidentně v oblibě, protože druhou příčku obdržel algoritmus Refrakterní křeče u dítěte, který vznikal v týmu ve složení :Vanda Benetinová, Ria Hrušovská, Eva Klabusayová a Tereza Musilová. 

Vítěz může být jen jeden. Tím se letos stal, s přesvědčivým bodovým náskokem algoritmus Uštknutí hadem. Toto neobvyklé téma zpracovali Barbora Zubíková a Jiří Holek. Školiteli jim byli Hana Harazim a Vladislav Nezval. Sami výherci během přebíraní trofejí skromně uvedli: „ opravdu jsme to nečekali“. Všem vítězům, ale i ostatním tvůrcům moc gratulujeme a děkujeme za skvěle odvedenou práci. Věříme, že i v roce 2023 se budeme moct těšit na další skvělou várku virtuálních pacientů.


7. 1. 2023 ... sejdeme se na AKUTNĚ.CZ
algoritmus
soutěž
Zpět