Výjezdní zasedání AKUTNĚ.CZ na Kaprálové Mlýně 2023

Téměř přesně po roku, a to konkrétně 1.-3.12.2023, se členové a spolupracovníci AKUTNĚ.CZ opět sešli na víkendovém výjezdním zasedání v čarovném prostředí Moravského krasu – kde jinde, jako na Kaprálově mlýně. Jak tomu už tradičně bývá, symbolickou štědrou večeři a ukončení roku AKUTNĚ.CZ doplnila i pracovní část letošního zasedání.

První příchozí v páteční odpoledne se bez zahálení vrhnuli na Vánoční výzdobu a přípravu štědrovečerního pokrmu, v kterém kromě jiného nesměl samozřejmě chybět smažený kapr a bramborový salát. Po šťastném příjezdu všech zbývajících hostí, se slova ujal dr. Petr Štourač, který kromě jiného humornou historkou připomněl založení portálu AKUTNĚ.CZ před 16 lety a poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci letošní konference AKUTNĚ.CZ. Po samotné slavnostní večeři následovalo již tradiční rozdávaní dárků nejmladšími účastníky a letos si pro všechny zúčastněné vedení připravilo i překvapení ve formě kuchařky AKUTNĚ.CZ pod pokličkou a pivních krýglů s logem AKUTNĚ.CZ. Ještě před promítáním Vánoční pohádky, pro kterou hlasovalo nejvíc zúčastněných – takže opět samozřejmě S čerty nejsou žerty, si pro nás Sylwia Pycz a Jakub Cieślar připravili letošní cestovatelskou přednášku s názvem „Island of the Gods“. Poutavě nás provedli jejich letošním cestováním po Bali a opakovaně vtipně vyzvedli nutnost si do cestovatelské lékárničky přibalit i dostatek Endiaronu. Večer pak pokračoval četnými souboji v stolním fotbálku a volnou zábavou do ranních hodin.
V sobotu jsme se vzbudili do krajiny pokryté štědrou nadílkou sněhu a po zajímavé ranní speleologické přednášce dr. Křikavy jsme se vydali tyto jeskyně v okolí prozkoumat i naživo, kde pro zvědavé dr. Křikava doplnil i další zajímavosti. Po návratu nás na Mlýně již čekal připravený oběd, po kterém se oficiálně zahájila pracovní část výjezdního zasedání. Letos probíhala poprvé v novém formátu, a to nejdřív prezentováním jednotlivých algoritmů a diskuzí ve 4 menších skupinkách s následnou hromadnou diskuzí nejdůležitějších obsahových i formátových úprav a vyzvednutí nejzajímavějších bodů z každé skupinky. Nedílnou součásti také bylo bilancování za rok 2023 z pohledu jednotlivých i skupinových úspěchů členů, jako i ohlédnutí se za aktivitami, které portál letos vykázal v podáni dr. Petra Štourače. Večer pokračoval společnou silvestrovskou večeří – bohatým rautem. Poté navázal s nadšením očekávaný turnaj v stolním tenisu s názvem Ťoula Cup. Ještě před odehráním napínavého finálového souboje se tradičně v hrncích a karafách podávali originální alkoholické nápoje Propofolový sen, Thiopentalové koma a nově i Ketaminový rauš. Recepty dvou z nich najdete v již vzpomínané kuchařce AKUTNĚ.CZ pod pokličkou. Zasloužení vítězové Vladislav Nezval a Agáta Papoušková získali kalendáře, knihu 13! a ručně vytvořené unikátní trofeje. Na turnaj pak volně navázal hromadný trénink na příští ročník a než jsme se nadáli, přiblížila se půlnoc. Znovu jsme si tak těsně před dvanáctou společně zavzpomínali, jak šel čas s portálem AKUTNĚ.CZ v několika posledních letech a o půlnoci jsme si připili na roky další. Večer pokračoval volnou zábavou a druhý den ráno jsme se jen neradi loučili a vraceli se (někteří s nasazenými sněhovými řetězy) ke svým povinnostem s novým elánem a zvědavostí, jaký bude navazující ročník našeho portálu. Přejeme Vám do nového roku vše dobré, hodně pracovních i osobních úspěchů, a hlavně ať je ve společnosti lidí, se kterými se vám jím bude dobře procházet.

…a ať se v něm společně sejdeme na AKUTNĚ.CZ...


3. 12. 2023 ... sejdeme se na AKUTNĚ.CZ
výjezdní zasedání
Kaprálův Mlýn
Zpět