Reportáž z Rozkoš Rescue 2024

Ve dnech 26. – 28. dubna 2024 se v areálu ATC Rozkoš a České Skalici konal 21. ročník soutěže Rozkoš Rescue organizovanou VZS Náchod.

Letos se za podpory NF AKUTNĚ.CZ vydali změřit síly v silné konkurenci 31 posádek kategorie profi i studenti reprezentující Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity, ve složení Jiří Holek, Daniel Diabelko, Lukáš Hajdúch a Tomáš Luffer. Kromě kategorie profi na startovní pole dorazilo i 13 posádek laických.
Během dvou soutěžních dnů a noční etapy týmy prošly celkem 14 velmi pestrých soutěžních stanovišť. První den, který se primárně nesl v duchu příjezdu posádek, zahájení a předání organizačních pokynů a soutěžních mapek, si pořadatelé připravili hned několik stanovišť. Soutěžní týmy se musely v průběhu večera a nočních hodinách vypořádat například s pacienty pod vlivem omamných látek, prostředím urgentního příjmu, transportem pacienta z místa konfliktu přes armádou zřízený checkpoint nebo polytraumatem. Zpestřením noční etapy pak byl vědomostní kvíz prověřující nejen znalosti ze zdravotnického prostředí, ale i obecný přehled a důvtip. V hlavní soutěžní den pak přinesl další výzvy z každodenní praxe. Soutěžící museli prokázat svoje schopnosti v oblastech jako je diagnostika, imobilizace pacienta nebo resuscitace. Spektrum pacientů bylo znovu velmi pestré a jednotlivá stanoviště pak naskytla pohled na hned dvě dopravní nehody, intoxikaci oxidem uhelnatým, eklampsii, poranění míchy nebo soupis informací z místa činu pro policii. Po náročném a velmi teplém soutěžním dni pak byl pro soutěžící připraven bohatý společenský večer, kde si mohli všichni sdělit své zážitky a emoce. V neděli pak bylo celé cvičení slavnostně zakončeno a postupně bylo vyhlášeno umístění všech zúčastněných týmu. Náš studentský tým, pro který byl tento ročník jeho premiérou na této soutěži, se pak umístil na krásném 16. místě.

Gratulujeme vítězům, děkujeme organizátorům za pečlivou přípravu této skvělé soutěže a portálu AKUTNĚ.CZ za podíl na naší přípravě a štědré podpoře startu našeho týmu.


4. 5. 2024 ... sejdeme se na AKUTNĚ.CZ
reportáž
Rozkoš Rescue
Zpět