SIM Travel Grant v roce 2024

I v roce 2024 Nadační fond AKUTNĚ.CZ podporuje zájemce o vzdělávání formou simulačních kurzů, zaměřených na kritické stavy. 

Podmínky grantu

Letos jsme již podpořili 14 žádostÍ

MUDr. Zuzana Kurzová, účast na kurzu European Paediatric Advanced Life Support, Simulační centrum MU, Brno 

Počátkem letošního roku jsem se díky NF AKUTNĚ.CZ - SIM Travel Grantu zúčastnila simulačínho kurzu EPALS (European Paediatric Advanced Life Support). Kurz zcela naplnil má očekávání. Učení způsobem hands-on a simulační medicíny mně osobně velmi vyhovuje. Lépe si utříbím a osvojím danou problematiku. K příjemnému absolvování dvoudenního kurzu přispěli zejména zkušení a velmi vstřícní instruktoři a hezké prostředí Simulačního centra SIMU v Brně. Kurzy ERC jsou velmi dobře koncipované a doporučuji je všem, kteří se chtějí v oblasti resuscitace vzdělávat a dále rozvíjet. Velice děkuji AKUTNĚ.CZ za tuto příležitost.

MUDr. Erika Jamrichová, účast na kurzu European Paediatric Advanced Life Support, Simulační centrum MU, Brno 

Ve dnech 15. a 16.01.2024 jsem se aktivně zůčastnila kurzu European Pediatric Advanced Life Support. Simulační medicínu jsem si vyzkoušela již ve více kurzech, i proto jsem měla vysoké očekávání. Zkušení lektoři nás převedli více než desítkou simulací, v některých jsem byla team leader, jinde pomocník team leadra a také pozorovatel. Všechny formy účasti byly pro mne obrovským profesním přínosem a díky debriefingu i lepším poznáním sebe a svých silných i slabých stránek, na které se musím víc soustředit. Přinosem byl i vlastní mentor, se kterým byl prostor probrat některé dotazy soukromě. Kurz byl náročný, ale moje očekávání rozhodně naplnil a již teď vybírám na SIMU další.

MUDr. Roman Mádle, účast na kurzu ALS Provider, Hradec Králové 

MUDr. Markéta Wittková, účast na kurzu Anestezie a kritické stavy u dětí, Simulační centrum MU, Brno 

8.4.2024 jsem díky SIM TRAVEL GRANTU absolvovala kurz Anestezie a kritické stavy u dětí v Simulačním centru LF MU. v Brně. Vzhledem k profesní pauze z rodinných důvodů jsem před návratem do plného pracovního provozu měla obavy z anestezie u dětí. Proto jsem si vybrala tento kurz, díky kterému jsem si mohla osvěžit nejen teoretické, ale především praktické dovednosti. Díky bohatému vybavení v Simulačním centru jsem absolvovala několik simulací.Nejvíce jsem ocenila debriefingy po ukončení simulace, kde jsme diskutovali o postupu. K mému překvapení mě nejvíce ovlivnila možnost popsat vlastní výkon během situace a následné komenáře, neboť takto jsem si vštípila nejvíc nových informací. Jednoznačně mohu kurz doporučit a tleskám tomuto formátu, neboť takto by dle mého měla vypadat výuka medicíny ve 21. století.

MUDr. Alena Pechková, účast na kurzu ALS Provider, Hradec Králové  

V červnu jsem díky SIM Travel grantu Akutně.cz absolvovala kurz ALS Provider v Hradci Králové, který zcela naplnil má očekávání. Po předchozím e-learningu jsme se naplno mohli věnovat simulacím a během dvou dnů, které byly velice intenzivní, jsme řešili nespočet scénářů náhlé zástavy oběhu a kritických stavů, ať už z pozice team leadera, člena teamu či pozorovatele. Důraz byl kladen na non-technical skills, nácvik algoritmů ALS a ABCDE vyšetření. Díky milým a zkušeným lektorům to byl příjemně a efektivně strávený čas. Kurz mě jistě profesně posunul a svým kolegům ho mohu vřele doporučit.

Martin Bartoš, Martin Dočekal, Jan Nemčok, Veronika Krátká, účast na International Trauma School of Ljubljana 2024, Slovinsko

 viz reportáž 

Tomáš Valaštiak, účast na International Trauma School of Ljubljana 2024, Slovinsko

V termíne od 16 do 19.5 som sa aj vďaka podpore od NF AKUTNĚ.CZ mal možnosť zúčastniť kurzu International trauma school of Ljubljana. Už v piatom ročníku štúdia na lekárskej fakulte som rozhodnutý, že moje kroky budú po ukončení štúdia smerovať cestou intenzívnej a urgentnej medicíny, preto bola táto cesta ideálnou možnosťou, ako si upevniť a v simulovanej praxi prehĺbiť znalosti z týchto odvetví. Po absolvovaní kurzu môžems radosťou povedať, že prekonal moje očakávania. Praktické semináre a workshopy s odborníkmi v danej oblasti boli očakávané. No deň strávený na policajnej stanici s príslušníkmi hasičského zboru, horských záchranárov a vojakov bol zážitok, na ktorý nikdy nezabudnem. Vyskúšali sme si rôzne situácie, ktoré môžu v prednemocničnej starostlivosti nastať, ako aj kooperáciu jednotlivých zložiek integrovaného záchranného systému. Simulácie v centre mesta na posledný deň boli čerešničkou na torte. V rámci tímu sme museli riešiť a sami zvládnuť zaistiť pacientov so srdečnou zástavou, či rôznymi typmi traumatických poranení. V rámci kurzu som získal cenné skúsenosti, nových priateľov ako aj kontakty do profesného života.

MUDr. Alžběta Pánková, účast na kurzu ALS Provider, Hradec Králové 

Ve dnech 1. a 2. 6. 2024 jsem se zúčastnila kurzu ALS Provider v Hradci Králové. Kurz probíhal pod vedením zkušených lektorů, v příjemném prostředí Tereziánského Dvora a zcela naplnil moje očekávání. Získané znalosti jsme si mohli vyzkoušet během mnoha simulací, a to jak z pozice team leadera, člena resuscitačního týmu, tak i z pozice pozorovatele. Možnost ověřit a zdokonalit si svoje znalosti formou simulací považuji za velmi přínosnou a doporučila bych ji každému, kdo má zájem se dále rozvíjet v oblasti resuscitace a péče o kriticky nemocného pacienta. Děkuji AKUTNĚ.CZ za podporu, velmi si toho vážím. 

MUDr. Veronika Jusková, účast na kurzu ALS Provider, Hradec Králové 

MUDr. Veronika Dobešová, účast na kurzu ALS Provider, Hradec Králové 

MUDr. Martin Rudolf, účast na kurzu ALS Provider, Hradec Králové 

 

11. 3. 2024 ...sejdeme se na simulačním kurzu...
nadační fond
SIM Travel Grant
simulační medicína
Zpět